Vecka 45

Vi har kört ”speeddating” med två tärningar och frågor som skulle besvaras. Två och två spelade man och efter en stund byttes den ena i paret ut och så spelade man med en ny klasskompis och så höll vi på ett tag. Roligt att få höra allas olika funderingar!

Vi har fortsatt att skriva våra spökberättelser i appen bookcreator. En del berättelser blir ganska läskiga! Kul att se hur de lär sig så snabbt att använda appen och vad de har utvecklat sin berättelsekonst sedan årskurs ett!

Programmering har stått på schemat och då jobbade vi med piratprogrammering.

I onsdags hade skolan besök av Clowner utan gränser. Då fick vi se många olika akrobatiska nummer!

Vi fortsatte att jobba med programmering men den här gången använde vi oss av en app som heter Lightbot. Här gällde det att programmera roboten framåt och släcka olika lampor. Appen var ganska klurig men oj vad alla samarbetade och hjälpte varandra! Klurigt, lite svårt men jätteroligt var barnens betyg!

Vi avslutade veckan med ”grej of the day” och det var  Lasse – Maja jag skulle berätta om. Lasse – Maja satt fängslad på Carlstens fästning och härligt var det då när några elever undrade om det var som Alcatraz och om muren runt om var högre än Berlinmuren! Dessa två ”grejer” körde vi i ettan! Kul att de drar paralleller med det vi har lärt oss!

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *